Ondergronden om te latex muurverf spuiten

De meeste ondergronden zijn geschikt om met latex muurverf te spuiten. Soms is het wel noodzakelijk de ondergrond eerst voor te behandelen. Deze voorbehandeling kan in de meeste gevallen gewoon worden gespoten.

Stucwerk
Vers stucwerk wordt altijd 2x gespoten. De eerste laag is een voorstrijk waaraan een kleine hoeveelheid muurverf wordt toegevoegd. De eerste laag moet goed drogen. Hierdoor is er een goede hechting en zal de zuiging van de ondergrond grotendeels worden weggenomen. Dit komt het resultaat altijd ten goede.

Schuurwerk Niet te vervuild is deze ondergrond goed te spuiten. De verf wordt eerst goed verdunt en vol opgezet. Een laag is voldoende.

Beton /baksteen Is een zuigende ondergrond. Wij behandelen deze eerst voor met voorstrijk of fixeermiddel. Soms is tweemaal spuiten met muurverf ook een optie.

Behang/Voor gesausde Glasvezel Is goed te spuiten. Afhankelijk van de situatie kan er ook traditioneel gerold worden.

Groene platen/multiplex/hout De platen op uw zolder worden tweemaal gespoten. Afhankelijk van de toepassing kan ook hout met een muurverf worden gespoten. Een voorbehandeling is nodig bij onbehandeld hout. Over beits kan weer niet gespoten worden.

Systeemplafonds bedrijven Een aantal soorten systeemplafonds en/of profielen kunnen worden gespoten met muurverf. Veelal zonder voorbehandeling. We kunnen de profielen ook voorzien van andere kleur met lak. Dit doen we met een HVLP spuit.

Ondergronden die we liever traditioneel rollen zijn:
Oude niet eerder behandelde spack en spachtelputz. Reeds eerder gerolde spachtel en spack kunnen we wel spuiten maar dit is niet altijd sneller/goedkoper.

Op de volgende ondergronden spuiten we niet.
Cellenbeton blokken die niet zijn voorzien van een stuc laag. De lijm schijnt door de latex muurverf heen. U krijgt dan wel een mooi dambord op uw wanden!
Onbewerkte glasvlies.

Nicotine
Met nicotine vervuilde ondergronden kunnen niet met een gewone latex muurverf worden gespoten/gerold. De geel/bruine kleur van de nicotine zal  zich direct vermengen met de gewone latex muurverf. Een isolerende muurverf is dan ook noodzakelijk. Deze kan ook gespoten worden.