latex muurverf spuiten vervolg

Latex spuiten in actieHoe snel gaat dat nu dat latex muurverf spuiten? Nou, dat is afhankelijk van welke tip (spuit kop) we gebruiken. Bij een gemiddelde woonkamer spuiten we met een snelheid van 1.2 tot bijna 1.7 liter per minuut.  In vierkante meters is dit ongeveer 5 tot 7m² per minuut. Een emmer latex/muurverf van 12.5 liter is dus leeg binnen 10 minuten. Probeer dat maar eens met rollen!

Verreweg de meeste tijd gaat zitten in het voorwerk. Deze werkzaamheden zijn onder te verdelen in twee categorieën. Het bijwerken van de ondergrond en het afplakken van kozijnen, deuren, trappen, keukens en dergelijke.

Het bijwerken van de ondergrondVoor aanvang latex muurverf spuiten
Het met latex muurverf spuiten van uw wanden en plafonds is enigszins te vergelijken met het spuiten van een auto. Bij een autospuiterij wordt heel veel aandacht en tijd besteed aan de ondergrond. Het spuiten van een auto heeft geen zin als dit voorwerk niet vakkundig en met zorg wordt gedaan. Met uw wanden en plafonds is dit net zo. Het wordt pas echt mooi als uw wanden vakkundig zijn gestuukt.

Stucwerk is echter wel handwerk en heeft vaak nog wat aandacht (lees werk) nodig alvorens er gespoten kan worden. U moet hierbij denken aan enig licht schuurwerk en het herstellen van kleine beschadigingen.

Mocht uw stucwerk niet zo netjes zijn dan kunnen we met onze wand/plafond schuurmachine uitkomst bieden. Ook brengen we waar nodig kit aan. Hierdoor wordt het net even wat strakker.

Latex muurverf
Er zijn veel merken muurverf/latex. Resaro gebruikt altijd professionele verf van A merken. Onze standaard muurverf is schrobvast klasse 1 (hoogste klasse) en is erg mat. Nog even het volgende over schrob vaste muurverf. Het feit dat er op de verpakking van een muurverf schrob vast staat zegt niets over het onzichtbaar wegwerken van een vlek of beschadiging na droging. Dit blijft bij een gespoten muurverf altijd moeilijk. Ook met een schrob vaste muurverf!

Afplakken airless spuitwerkAfplakken
Airless latex muurverf spuiten is niet vrij van nevel. Ongeveer 30% van de verf gaat verloren aan overspray (spuitnevel). Om uw deuren, ramen, trap, keuken, vloer  en dergelijke te beschermen plakken we deze zorgvuldig af. Op uw vloeren leggen we stucloper. Hierdoor zijn uw kostbare vloeren en spullen gegarandeerd vrij van spuitnevel.

 

Het spuiten van de verf
Vers stucwerk wordt bij ons altijd twee maal gespoten. Afhankelijk van de zuiging van de ondergrond wordt er eerst een voorstrijk, diepgrond of fixeer gespoten. Door het spuiten van deze eerste laag worden zuigingsverschillen opgeheven en zal er een goede hechting zijn. Dat is zeker bij het spuiten van meerdere kleuren belangrijk omdat de pas gespoten wanden afgeplakt moeten worden.

Bij reeds eerder behandelde ondergronden volstaat 1 laag latex/muurverf. Welke ondergronden zijn geschikt om te spuiten? (Lees meer)

Wij gebruiken spuitapparatuur van GRACO. (www.graco.com)